Pyszne domowe burgery [25 gram białeczka w porcji]

hamburger przepis

Dziś kulinarnie; szybko, smacznie i treściwie. Pyszne domowe burgery do przyrządzenia w niecały kwadrans. Jeden burger to aż 25 gram wartościowego wołowego białka (a na jednym burgerze na pewno się nie skończy 🙂

Wszystkie składniki kupicie w biedrze.

Składniki:

  • burgery wołowe; opakowanie zawiera 4 uformowane burgery wołowe. Cena za opakowanie: 7 zł.

burgery wołowe

  • bułki pszenne z sezamem, trafiłem na promocję; 4 szt za 2 zł. Jakościowo bardzo dobre. Oczywiście jeśli chcesz, taką bułkę możesz zastąpić każdą inną:

bułki do hamburgerów

  • Dodatki: ogórek konserwowy, sałata, cebula, pomidor:

burgery składniki

  • Do smaku: ketchup, musztarda lub sos do burgerów, sól, pieprz

Przygotowanie

Kupione mięso wołowe jest odpowiednio uformowane i gotowe do smażenia. Smażymy je na wolnym ogniu z niewielką ilością tłuszczu po ok. 5 minut z każdej strony.

W tym czasie przekrojoną na pół bułkę pszenną, smarujemy z jednej strony ketchupem i musztardą i wstawiamy do opiekacza lub piekarnika. Podgrzewamy w temperaturze 180 stopni przez około 3-5 minut.

Usmażone mięso oraz pozostałe składniki kładziemy na bułce i gotowe. Smacznego!

Koszt jednego burgera to ok. 3 zł

Ilość białka w jednej porcji: 25 gram.

Czas przygotowania: ok. 15 minut.

hamburger przepis

Udostępnij na Facebook
Udostęnij na Twitter
Udostępnij na Linkedin

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top